..:: Новини ::..

***

HIM записват ново видео през 14-19 декември 2002 г. Режисьор Bam Margera, ще участва и актрисата Juliette Lewis, още инфо по темата тук.

***

По време на гостуването си в България HIM обявяват в едно от интерютата които дадоха към българските медии, че групата вече репетира новите парчета от предстоящия четвърти албум, като изявиха, че през септември влизат в студио да го запишат

***

На 7 юли 2002 година HIM ще гостуват в България, като ще свирят в Зимния дворец.

***

В раздела Fans може да намерите няколко нови статии, интервюта а също така и много Fan Art

***

Добавени са в раздел Download линкова за сваляне теми за Windows и WinAmp Skins

***

Сменена е старата книга за гости с нова, като всички които са се били записали са изтрити, затова ако искате да се запишете натиснете тук.

***

HIM са номинирани на German Echo Awards за най-добра алтернативен рок група. Другите кандидати са Crazy Town, Gorillaz, Limp Bizkit, и Linkin Park. Победителите в тази група станаха Linkin Park=

***

През третата седмица от януари на пазара бе пуснат новия сингъл на HIM - Heartache Every Moment/Close To The Flame, който успя да влезе в класацията за сингли ТОП 20 още през първата седмица от издаването..

***

HIM ще си дадат малка ваканция в началото на 2002 година, преди нови изяви и новия албум. Най-вероятно новия албум ще излезе най-рано в началото на 2003 г. Групата явно има нужда от време за да възстанови силите си от изтощителното турне и многото пътуване.

***

На e-mail-а ми може да пращате свои снимки и малко информация за вас за да може да създадем истински български фен клуб на HIM, като всички снимки ще бъдат сложени в сайт-а.

***

Изпращайте всякави материали свързани с HIM на e-mail: balky@yifan.net, ако искате да обогатите този сайт с още повече инфо за групата.

***




Страница 61-67: Репетиция за първия албум...(pee & poo stuff)


Първия албум на HIM е пуснат в същия ден, в който Kari Vepsa печели Finnish schlager contest.(това си нямам и идея какво е!)
Скоро Antto влиза в групата и трябва да боготвори "Олтара на пикнята"(или пикаещия олтар не знам кое е) в репетиционната.
Първото EP на HIM носи името 666 Way to love:Prologue
Stigmata Diaboli,Wicked Game,Dark Secret Love и The Heartless са избраните парчета.
Снимката на обложката е на майката на Виле, когато е била на 19 и е работела в магазин за обувки в Aleksi.
- EP-то беше записано за 5 дни и не е много добре - Казва Миге
Партито за оповестяване на 666 Way to lovе беше в клуб Tavastia 19.10.1996
- Това фактически беше първото изпълнение на HIM. – казва Asko Kallonen от BMG

Момчетата направиха страхотно шоу на живо, след което си казахме, че ще станат известни един ден.
Тази вечер нямаше журналисти, но въпреки това Wicked Game се въртеше доста по радиостанциите след изпълнението в Tavastia.
ЕР-то влезна в ТОП 20 за сингли и момчетата започнаха упорито да репетират.
- Бях изненадан от вниманието, което получи 666WTL. – казва Аско. – Още по-изненадан останах от желанието за работа на Виле. Това беше първи път, в който бандата дойде във фирмата ми и поискаха да запишем демо на някои парчета. Обикновено групите искат направо да пуснат албум. Те вече бяха направили демо с Hilli и аз им казах да продължат. ЕР-то излезна доста добре.
Tiina Vuorinen от Welldone случайно чула Wicked Game по радиото, харесала я и се зачудила от коя държава е тази група. Katja Stahl работела в BMG и дала ЕР-то на Tiina.
- Когато Katja подхвърли диска на бюрото ми започнах да го слушам на момента, което обикновено не правя. Помислих, че това е бандата от радиото и си обещах да взема момчетата под крилото си. По-късно се срещнах с момчетата и те бяха доста развълнувани, Patka беще единствения, който говореше. Останалите бяха прекалено срамежливи и само гледаха в обувките си. След като се опознахме забелязах, че Виле е много сериозен за това нещо и изглеждаше доста по-стар за възрастта си. Много пъти, когато се налагаше да му кажа нещо – той вече го казваше и аз просто трябваше да казвам “да”.
- Нямах идея как да правя бизнес от изпълнения – казва Виле. – Само разбрах, че Tiina се е погрижила за банди като Hanoi Rocks и си казах, че това pretty fucking cool. Тогава се видяхме на по кафе, подписахме документите. Сладките, които Tiina ни поднесе бяха много вкусни и ние бяхме продадени.
Преди да имат още изпълнения трябва да репетират, затова намериха едно място в Kruunuhaka.(Helsinki). По това време групата решиха да вземат човек за клавирите – Antto Melasniemi, приятел на Виле от училище. Мина доста време докаро Antto стане официален член на групата. Докато не излезна първия албум, звукозаписната компания пишеше, че HIM са Ville, Linde, Mige и Patka.
- Patka пиеше много вино, за да свали килограмите си и затова имаше доста празни бутилки в ъгъла на стаята. – казва Миге. – Разстоянието до тоалетната не беше много голямо, може би 10 метра, но пак беше далеч и започнахме да пикаем в тези бутилки. Когато бутилките са напълниха – започнахме да пикаем в кашоните, а след това – по стените. Имахме един оранжев стол в ъгъла и бяхме направили негова рисунка с цялата банда и така той стана нашия “Олтар на пикнята”. Сложихме една кана за кафе на стола и тя трябваше да бъде пълна с пикня и лайна, за да ни носи късмет. Аз се изаках, а останалите плюеха и пикаеха в нея. Нямаше пот в нея – беше прекалено лесно.
Беше забавно да гледаме как това нещо “расте”, как различните неща в него се намираха. След време имаше много слоеве, а също решихме да сложим малко пластмаса, за да го покрием, защото ни беше много интересно да видим какво става с всички тези неща.
След време започна да мирише много лошо в стаята и затова изхвърлихме олтара. Размазахме лайната върху други боклуци и някои попаднаха на барабаните на Patka и на някои неща на Asko. Ограничения човек, който ни беше дал помещението под наем ни изгони след като разбра какво правим там. Случката се разпространи доста бързо и ни беше много трудно да си намерим ново място за репетиции. Трябваше да се покрием за малко.
HIM правят първото си видео по това време. Избраното парче естествено е Wicked game, а мястото, където е сниман клипа – Arabian puisto. Във видеото участва кучето на родителите на Виле, който носи кустюм и държи чаша червено вино. Останалите от групата се размотават наоколо и свирят на заден план. На клипа не може да се види Antto, защото той го снима. Познат на групата е съединил клипа и след това го пратили на Jyrki, Финската музикална програма. По-късно направили доста по-професионален клип на тази песен в Германия, на което пак Antto не се вижда, защото оператора е забравил, че групата има клавирист. Има го в много кратък момент от клипа, но той не свири там. През лятото на 1997 мислехме да пуснем нов сингъл, но с кои песни? Asko Kallonen помнеше, че в касетата, която му беше дал Виле е имало 4 нови песни, включително The beginning of the end и Don’t fear the reaper която е биля голям хит на Blue Oyster Cult през 70-те. Смятаха, че Don’t fear the reaper e доста добра песен и Asko ще иска да я пуснат като отделен сингъл. След повече размисли – решиха, че идеята песента да се пусне като отделен сингъл не е толкова добра, защото не искаха хората да мислят HIM за група, която прави кавъри. Останалите песни наистина бяха добри за албум, но нямаше песен, която да става за сингъл, затова решиха да изчакат до края на лятото. Решихме да изкараме албума преди Коледа, за да може да репетираме и да записваме през лятото.
HIM имаха няколко изяви междувременно. Първото, което беше продадено от Tiina беше през май в Lepakko и групата получи голямо възнаграждение от 4000 стари фински марки(670 евро)
HIM имаха 3 изпълнения през тази пролет. През лятото беше време за първите фестивали: Nummirock, Ilosaarirock и Ankkarock. През август имаха и няколко клубни изяви.
- Когато се върнахме от Nummrock Nalle Osterman, който свиреше на барабани спа в автобуса. –казва Миге – По някаква причина си беше забравил обувките там, после си ги поиска, но ние не му ги върнахме. Обувките бяха в репетиционната ни и естествено ние пикаехме и акахме в тях. Нямахме места, където да го правим това вече. Направихме и тях олтар, както старата кана за кафе. По някаква причина Nalle никога не си поиска обувките обратно.
HIM също направиха малка организация за хобито си. Линде написа правилата на организацията, защото приятелката му по това време имаше компютър.
Всеки ден трябва да пикаеш на различни места, но не и в тоалетни от момента, в който си подписал документа.
- Направихме голям удар – казва Виле. – Линде все още имаше работа да да прави климатичната инсталация на сгради като Heartwall Arena. Намерихме карти на компютъра, на които можеше да се намери перфектно място да пуснеш едно лайно в климатичната инсталация. Така че решихме да нахлуем в Heartwall arena и да изпълним мисията си.