..:: Новини ::..

***

HIM записват ново видео през 14-19 декември 2002 г. Режисьор Bam Margera, ще участва и актрисата Juliette Lewis, още инфо по темата тук.

***

По време на гостуването си в България HIM обявяват в едно от интерютата които дадоха към българските медии, че групата вече репетира новите парчета от предстоящия четвърти албум, като изявиха, че през септември влизат в студио да го запишат

***

На 7 юли 2002 година HIM ще гостуват в България, като ще свирят в Зимния дворец.

***

В раздела Fans може да намерите няколко нови статии, интервюта а също така и много Fan Art

***

Добавени са в раздел Download линкова за сваляне теми за Windows и WinAmp Skins

***

Сменена е старата книга за гости с нова, като всички които са се били записали са изтрити, затова ако искате да се запишете натиснете тук.

***

HIM са номинирани на German Echo Awards за най-добра алтернативен рок група. Другите кандидати са Crazy Town, Gorillaz, Limp Bizkit, и Linkin Park. Победителите в тази група станаха Linkin Park=

***

През третата седмица от януари на пазара бе пуснат новия сингъл на HIM - Heartache Every Moment/Close To The Flame, който успя да влезе в класацията за сингли ТОП 20 още през първата седмица от издаването..

***

HIM ще си дадат малка ваканция в началото на 2002 година, преди нови изяви и новия албум. Най-вероятно новия албум ще излезе най-рано в началото на 2003 г. Групата явно има нужда от време за да възстанови силите си от изтощителното турне и многото пътуване.

***

На e-mail-а ми може да пращате свои снимки и малко информация за вас за да може да създадем истински български фен клуб на HIM, като всички снимки ще бъдат сложени в сайт-а.

***

Изпращайте всякави материали свързани с HIM на e-mail: balky@yifan.net, ако искате да обогатите този сайт с още повече инфо за групата.

***
Интервюта

7.11.2001 - Това интервою е взето специално за телевизия ММ от РОРО.

Роро - Казвам се Роро и се обаждам от Българска музикална телевизия ММ, това е единствената телевизия в България която...въртим много от клипове ви, имате страшно много фенове тук. Много съм щастлив че говоря с теб, не си болен нали?
Mige - Не не съм, бях болен. Нали знаеш, когато един е болен и другите се разболяват
Роро - Добре чудестно, надявам се че като журналист няма да те отегча с въпросите си, нека започна с най-отегчителния: Промени ли ви огромния успех, как се чувствате след него?
Mige - Всъщност всеки се променя, това бих могъл да кажа. Променя се заради това което правим сега, заради различни етапи през които минаваме, заради успеха, начина на живот е различен. Сега трябва да свикваме с неща, променя се начина на живот.....някакви странни неща се случват.
Роро - Кажи ми за малките неща които пременят животат ти? Какво не можеш да си позволиш да правиш сега? Кажи ни за нещата които не можеш да си позволиш след целия този успех, за всички тези малки неща.
Mige - Ами когато се местиш през цялото време, сменяш едно място с друго, за две вечери си на две различни места и просто трябва да се промениш и по някакъв начин губиш ориентация и не можеш да си позволяваш да правиш много неща, трябва да си винаги на фокус, мисля че това е най-големия проблем който имаме. Но това е различно за всеки човек.
Роро - Но все още живеете във Финландия, нали?
Mige - Да, когато имаме свободно време живеем там.
Роро - Има мит за Финландия и за алкохола....пиете ли много? Чувал съм много истории за вас.
Mige - Не не не, колегите ми го правят, аз не пия. Но тук наистина това е нещо като традиция, не знам аз не пия въобще.
Роро - Добре, нека се върнем сега към музиката. Ще ми обясниш ли повече за заглавието на последния албум на групата.
Mige - Ми това е като фотографията, искахме да изследваме черното и бялото по задълбочено, като във времето когато фотографията е била основана на светлосенките, на светлината и сенките, тези две неща са неща които бихме искали да присъстват в албума ни. Точно това искахме да покажем на феновете, хубаво е когато има контраст в музиката, това искаме да постигнем, да има динамика в песнинте. Когато всичко е еднакво, някак не е интересно. Точно това е идеята на Brilliant Highlights, новия албум, и наистина се радвам че се е получил добре за феновете. Искахме песните ни да бъдат като фотографии в този албум, Виле даде тази идея за снимките.
Роро - Колко време ви отне да запишите албума?
Mige - О, доста трудно стават тези неща, отне ни около 10 месеца, после 1 седмица в студио, след това когато не си там и когато се върнеш и като чуеш какво си записал всичко звучи отвратително и пак започваш всичко отначало. Срашен стрес, голям стрес е това понякога, да преработваш това отново и отново, но в крайна сметка ни отне 2 месеца.
Роро - Само 2 месеца.
Mige - Беше глупаво да преработваме песните, но трябваше да го направим наистина.
Роро - Били ли сте някога до точката на разпадане? Говоря за групата.
Mige - Ооо да много пъти. Това е нещо като странен кръговрат, който се повтаря непрекъснато и непрекъснато, случват се такива ужасни неща, такива ужасни кризи, макар че по принцип и аз не го разбирам и се надявам да не се случват такива инциденти повече.
Роро - Кажи ни повече за тези кризи в отношенията ви, малко повече детайли ако може.
Mige - Ами просто ти писва, в един момент просто ти писва, това е нещо което не мога да обясня. Никога не знаем за какво точно се караме, но го правим
Роро - Значи к`во, събуждаш се една сутрин, решаваш че ти писва от всичко...така ли?
Mige - Да, точно така става, но това са само няколко дни, 3-4 сутрини си така.
Роро - За какво си говорите с момчетата в такива периоди?
Mige - Зависии, обикновено си говорим глупости, псуваме се. Трябва да говорим за определени детайли а не го правим, афектирани сме. Всичко това са глупости, но знам че един ден със сигурност ще се разделим, това мога да кажа със сигурност, че един ден HIM ще се разпаднат. Ние не сме безсмъртни.
Роро - Какво ще правиш ако решиш да не се занимаваш с музика, ако спреш да правиш музика?
Mige - ...не знам, изобщо не съм се замислял за това...
Роро - Сериозно?
Mige - Наистина не съм се замислял за това. Бих бил страхливец ако се замисля над тези неща, не мога да мисля за това.
Роро - Ами Виле, какво мислиш че ще прави той ако реши да спре да се занимава с музика, какво умее да прави той освен да се занимава с музика, какво умее да прави най-добре?
Mige - Не знам, да манипулира хората, така че сигурно ще стане политик
Роро - Но по какъв начин манипулира хората?
Mige - Не шегувам се, той е такъв просто по характер, но той композира и не мисля че може да спре да прави музика, аз също не мога.
Роро - Определяш ли го като егоцентрик?
Mige - Кай аз?
Роро - Не, говоря за Виле.
Mige - Ами когато си фронтмен на група трябва да бъдеш егоцентрик в определен смисъл. Според мен обаче няма егоцентрици, а когато егото се превърне в извратена мода то става много чупливо нещо. Вземете например Иги поп, когато го гледаш на сцената всякаш той е кралят на света, нали с най-голямото его което можеш да си представиш, а съм чул че след шоуто на сцената той е адски стресиран и се чувства като лайно. Всеки вярва в този смисъл, всеки вярва в своето лично его но някои го правят по по-естравагантен начин, като фронтмените на бандите например, но това не означава че те са егоцентрици на всяка цена.
Роро - Няма да те питам за философията на живота ти защото ще отнеме доста време. Ще ти задам още един въпрос за Виле, който е малко странен, глупавичък, вярно ли е че той е наследник на граф Дракула?
Mige - Не..
Роро - Това беше шега, пише го навсякъде в интернет. Има и много фенове които изпратиха такъв въпрос.
Mige - Ми той има роднини всъщност от източна европа, по скоро от Унгария ако трябва да бъда точен.
Роро - Да това беше един от най-често срещаните въпроси на феновете, голяма шега.
Mige - Всъщност има малко истина в това нещо.
Роро - Може ли да определите вашата музика като Goth музика?
Mige - Не. Има много варианти на Goth музиката, има разлика между нашата и тази традиционна Goth музика. Мисля че се влияем повече от Скандинавската традиция повече от колкото английския Goth, ние сме малко по-меланхолични, тва ни отличава до голяма степен. Ние сме повече като рок група от колкото като готик група, не обичаме да се обличаме специално и използваме фалшиви вампирски зъби когато излизаме навън, но въпреки това харесвам музиката на тези групи, харесвам Goth музиката. Дори харесвам някои от хората които носят подобни зъби изкуствени, много са чаровни, екзотични някак. Чудя се от къде им хрумват такива неща но все пак това си е техен избор.
Роро - Има ли в такъв случай някоя група или изпълните която харесваш много, не говоря специално за Goth музиката по принцип.
Mige - Ами харесвам Иги поп, харесвам начина по който той прави нещата, а не самия краен резултат, харесвам и поведението му, харесвам Monster Magnet, много ме кефят. Не харесвам модерните групи, харесвам традиционните рок групи, мисля че рока до някаква степен е умрял почти.
Роро - Мислиш че рока е мъртъв, така ли?
Mige - Не съм чул една американска група от години, има много изгряващи групи, много нови групи, те всички са много агресивни и са доста отегчителни за мен. Те имат кофти поведение, абсолютна простотия
Роро - Значи не харесваш в такъв случай неометъла, така ли?
Mige - Дори не ги слушам, не си правя труда да ги слушам, не харесвам техния имидж и ми се гади от тях определено, не ми харесва начина по който те спекулират с имиджа си.
Роро - Говориш като групи като Limp Bizkit и т.н.
Mige - Да точно, има нещо в тях което не ме кефи, това че те говорят за болното американско съсловие, правят се на психиатри, по този начин те показват как се убиват родителите, адски е глупаво, такива неща са ужасни.
Роро - Интересна философия, значи казваш че Monster Magnet са любимата ти група, те бяха тук в България, кажи как, дали има нещо което да може да бъде направено така че да дойдете в България, мислиш ли че проблема би бил ниския ни стандарт на живот, ниските цени на билетите.
Mige - Не знам, всъщност нещата ни са планувани от около преди половин година.
Роро - Какъв би могъл да бъде главният проблем за ваше гостуване в България?
Mige - Мисля че едиствено разстоянието пречи, струва доста много за да пътуваш, и когато планираш да отидеш в България например, трябва така да се случи, че да минеш и през други места наблизо, всички места в които те канят, където са заинтересовани от теб, за да обхванеш повече страни от един район
Роро - Да хората наистина ви очакват тук в България. Вярваш ли в прераждането, кой си бил в предишния си живот да речем?
Mige - Мисля че ако човек се преражда, той става съвсем друг, ето тук говорим за егоцентризъм, мога да кажа например че съм бил Наполен, ако говорим метафорично, а иначе не вярвам в прераждането, определено. Това е някаква...все едно да си зададеш въпроса дали ще отида в Рая или Ада. Но есенцията на живота никога не умира, това мога да кажа, наистина. С Наполеон пък случая е бил съвсем съвсем друг.
Роро - Добре, какво е планирано на този етап аз HIM, за следващата година.
Mige - Ще ходим на турне, рано следващата година ще правим и нов албум, в момента го обсъждаме, говорим за новите песни, и се надяваме следващата пролет да влезем все пак в студио, но кой знае, можем да дойдем и до България. Трябва да говоря с мениджъра и той знае почти всичко, да той казва че ще дойдем, той е тук до мен, казва че ще дойдем в България.
Роро - Значи можем да очакваме нов албум... Добре значи много здраве, поздрави на останалите, целувки от фенките на теб Виле и на всички момчета, страшно много благодаря за интервюто и ви желая всичко най-добро, до скоро да ви видим в България.