..:: Новини ::..

***

HIM записват ново видео през 14-19 декември 2002 г. Режисьор Bam Margera, ще участва и актрисата Juliette Lewis, още инфо по темата тук.

***

По време на гостуването си в България HIM обявяват в едно от интерютата които дадоха към българските медии, че групата вече репетира новите парчета от предстоящия четвърти албум, като изявиха, че през септември влизат в студио да го запишат

***

На 7 юли 2002 година HIM ще гостуват в България, като ще свирят в Зимния дворец.

***

В раздела Fans може да намерите няколко нови статии, интервюта а също така и много Fan Art

***

Добавени са в раздел Download линкова за сваляне теми за Windows и WinAmp Skins

***

Сменена е старата книга за гости с нова, като всички които са се били записали са изтрити, затова ако искате да се запишете натиснете тук.

***

HIM са номинирани на German Echo Awards за най-добра алтернативен рок група. Другите кандидати са Crazy Town, Gorillaz, Limp Bizkit, и Linkin Park. Победителите в тази група станаха Linkin Park=

***

През третата седмица от януари на пазара бе пуснат новия сингъл на HIM - Heartache Every Moment/Close To The Flame, който успя да влезе в класацията за сингли ТОП 20 още през първата седмица от издаването..

***

HIM ще си дадат малка ваканция в началото на 2002 година, преди нови изяви и новия албум. Най-вероятно новия албум ще излезе най-рано в началото на 2003 г. Групата явно има нужда от време за да възстанови силите си от изтощителното турне и многото пътуване.

***

На e-mail-а ми може да пращате свои снимки и малко информация за вас за да може да създадем истински български фен клуб на HIM, като всички снимки ще бъдат сложени в сайт-а.

***

Изпращайте всякави материали свързани с HIM на e-mail: balky@yifan.net, ако искате да обогатите този сайт с още повече инфо за групата.

***
Polish Radio Channel 03.02.2000

Q: Можеш ли да ни кажеш нещо за рабтата си по новия ви албум "Razorblade Romance"? Беше ли по-трудно за теб след огромния успех на първия албум на HIM?
Ville Valo: Всичко беше съвсем различно от първия студиен албум, защото за пръв път работехме извън Финландия. Направихме го в Уелс, в Rockfield Studio. Това е мястото, където Black Sabbath са записали първия си албум, където са работели Oasis, и още от сорта. Така че е наистина доста класно място. За пръв път продуцент ни беше John Fryer, който е работил с Depeche Mode, Nine Inch Nails, и още други такива, така че ситуацията беше коренно различна.
Знаеш ли, първоначално беше странно. Мислехме, че John Fryer ще ни каже точно какво се очаква от нас да правим, че няма да е справедлев с нас. Но въобще не стана така. Да се надяваме. Харесва ни, че имаме милиони идеи за всяка песен. Но John избра най-доброто от идеите ни и ни бе изключително полезен, така че атмосферата в студиото беше наистина спокойна. Така че успяхме да изтръгнем от душите си най-доброто си изпълнение.

Q: Как стана така, че HIM – група от Финландия, отбеляза такъв грамаден успех в Европа? Как успяхте да го постигнете?
VV: Е, знаеш как е, винаги е въпрос на късмет. Всъщност бяхме заедно с китариста и басиста около десетина години и от тогава насам работим здраво. Бяхме късметлии, защото имаме наистина добра звукозаписна компания. Те точно разбират за какво става въпрос в музиката на HIM. Някои банди или нямат звукозаписни компании, или звукозаписната компания промотира бандата по грешни начини, такива истории.

Q: От къде ти хрумна да запишете "Wicked Game" (oт албума "GLS Vol.666")? Имам предвид да я запишете в съвсем различна версия на хард-рок банда?
VV: Още стартирахме като група и имахме доста стари кавъри. Всеки носеше разни записи, прослушвахме ги и избирахме песните, които можехме да изсвирим. Беше моя и на китариста ни идея да запишем "Wicked Game", и то само защото обожавам филмите на David Lynch, а тази песен беше в саундтрака на "Wild At Heart" ("Диво сърце").

Q: Друго кавър-парче от първия ви албум "GLS Vol.666" беше "(Don't Fear) The Reaper", първоначално записано от Blue Oyster Cult. Защо избра тази песен, защото много хора не знаят бандата?
VV: *смее се* Хм, да, така е, така е! Всъщност е една от любимите ми старички песни. Идеята беше моя. Хрумна ми докато гледах филма "Halloween". Имаше сцена, когато един от героите пушеше джойнт в колата си и в този момент звучеше "Don't Fear The Reaper". Помислих си, че е наистина страхотна песен. Успях да се добера до копие на записа. Разбира се, преди това бях чувал хиляди пъти тази песен, но никога не съм имал записа. Опитахме се да запишем тази песен в собствен вариант. Добра моя приятелка, June Hyde, изпя тази кавър-версия с мен. Но най-смешното нещо е, че в албума "GLS Vol.666", е демо-версията на песента.

Q: Основното ти вдъхновение Sisters Of Mercy и Depeche Mode ли бяха по време на записването на "Razorblade Romance" ?
VV: Хм, да, отчасти. Не мога да открия толкова от звученето на Sisters Of Mercy, но доста неща звучат като Depeche Mode, най-вече звукът на кийборда. Martin Gore е един от най-любимите ми песнописци. Наистина обичам песните му. Но всички тези сравнения са доста приятни за нас. Някои хора ни оприличават на рок-банди от 80-те, някои сравняват музиката на HIM с Depeche Mode, а някои – със Sisters Of Mercy.

Q: Бих искал да те попитам за ситуацията в бандата. Има ли демокрация в HIM? Стоиш на предната линия в повечето време. Истина ли е, че си лидерът?
VV: *смее се* Аз съм този, който пише песните. Това е, защото останалите от групата не биха искали да си занимават с това. Те са по-скоро музиканти. Има демокрация, но тя се изразява не като в другите банди, a по различен начин, защото всички сме истински, стари и добри приятели, така че сме по-скоро като семейство.

Q: И последният въпрос, какво можеш да кажеш за тази песен (Bury Me Deep Inside Your Heart)?
VV: Това е великата балада от албума. Има нещо от звученето на Depeche Mode в кийбордите и на Black Sabbath в китарите. И е всъщност в същата насока като "Gone With The Sin". Просто е песен за любовта!