..:: Новини ::..

***

HIM записват ново видео през 14-19 декември 2002 г. Режисьор Bam Margera, ще участва и актрисата Juliette Lewis, още инфо по темата тук.

***

По време на гостуването си в България HIM обявяват в едно от интерютата които дадоха към българските медии, че групата вече репетира новите парчета от предстоящия четвърти албум, като изявиха, че през септември влизат в студио да го запишат

***

На 7 юли 2002 година HIM ще гостуват в България, като ще свирят в Зимния дворец.

***

В раздела Fans може да намерите няколко нови статии, интервюта а също така и много Fan Art

***

Добавени са в раздел Download линкова за сваляне теми за Windows и WinAmp Skins

***

Сменена е старата книга за гости с нова, като всички които са се били записали са изтрити, затова ако искате да се запишете натиснете тук.

***

HIM са номинирани на German Echo Awards за най-добра алтернативен рок група. Другите кандидати са Crazy Town, Gorillaz, Limp Bizkit, и Linkin Park. Победителите в тази група станаха Linkin Park=

***

През третата седмица от януари на пазара бе пуснат новия сингъл на HIM - Heartache Every Moment/Close To The Flame, който успя да влезе в класацията за сингли ТОП 20 още през първата седмица от издаването..

***

HIM ще си дадат малка ваканция в началото на 2002 година, преди нови изяви и новия албум. Най-вероятно новия албум ще излезе най-рано в началото на 2003 г. Групата явно има нужда от време за да възстанови силите си от изтощителното турне и многото пътуване.

***

На e-mail-а ми може да пращате свои снимки и малко информация за вас за да може да създадем истински български фен клуб на HIM, като всички снимки ще бъдат сложени в сайт-а.

***

Изпращайте всякави материали свързани с HIM на e-mail: balky@yifan.net, ако искате да обогатите този сайт с още повече инфо за групата.

***
Sun Magazine 2005

Последният албум на HIM помогна на финландските гот-рокери да пробият на съвременната сцена. Сега подготвен да превземе света, техният нов 7-инчов сингъл, специално издание, Vampire Heart, е мрачна китарна песен с внушителни остри извивки. Загадъчният певец Ville Valo, разказва Нещо За През Уикенда за успеха на групата у дома и по света.


НЗПУ: Сега сте световно известни. Бавното изкачване към върха означава ли, че го цените повече, отколкото да сте хит за една нощ?
VV: Най-хубавото от това да бъдеш част от HIM е фактът, че правехме много търпеливо бебешки крачици към славата. В групата се подчиняваме на етиката на финландците, т.е. бихме се перчили за нещо след, а не предварително.
НЗПУ: Кавърът ви на Wicked Game от Chris Isaak бе катализатор за привличане на вниманието. Песента специална ли е за вас както някои от парчетата ви?
VV: Основно по този начин грубо се намесихме в звученето на този шедьовър на изкуството, че той си стана наше копеленце. За нас това е много положителен рефрен, какъвто е Paranoid за Black Sabbath.
НЗПУ: Статутът ти на най-голямата рок-звезда-красавец не принизява ли стойността на музиката ви или привлича хора?
VV: Привлича хора към музиката като нощните пеперуди се привличат от пламъка. Никога не вреди да завони на еротични сънища и потни чаршафи, произтичащи от музиката ти. Именно това е, за което пиперлив секси фронтмен е роден.
НЗПУ: Твоят приятел и поддръжник Bam Margera опитвал ли се е да пробута на групата някой номер в стил Jackass?
VV: Той е човек с добър вкус и обноски, въпреки че може да не изглежда такъв на телевизионния екран. Пияната мумия, увита в тоалетна хартия, скитаща из смътните хотелски коридори, е най-противният номер за сега. Но скоро ще го налегне кризата на средната възраст и се боя, че номерцата ще стават все по-груби и депресиращи.
НЗПУ: Вдъхновяваш се от по-тъмната страна на рока, като Black Sabbath. Виждаш ли се в ролята на телевизионна reality звезда като Ozzy например?
VV: Работя върху заекването си! Не, не мисля, че животът ми би бил особено интересен за зрителите, освен може би някое инцидентно чу*ане.
НЗПУ: Имал ли си класически гръбнако-потрошващи моменти на пътя?
VV: Ако искаш да си приличен рок-музикант, трябва да осъзнаеш, че копчето за усилване на звука на уредбата трябва да закотви по пътя на 11. От друга страна всички видове гръбнако-потрошващи инциденти би следвало да се избягват като черната смърт.
НЗПУ: Какво правиш, за да се отпуснеш, когато не си на турне или в звукозаписното студио? Или бандата обсебва цялото ти време?
VV: Мога от време на време да бъда истински обсебен от бандата, но някак си винаги успявам да намеря време за сапунена вана и нежност. Продължителните вани са ми специалност, независимо дали съм сам или с годеницата ми.
НЗПУ: Отнасят ли се с теб като с кралска особа във Финландия?
VV: Там не сме кралски особи в сферата на музиката. Ние сме като пътен знак към Black Sabbath и затова е хубаво, ако децата намерят пътя си към дома чрез нас.
НЗПУ: Чия бе идеята да има снимки на фенове върху калъфката на Dark Light?
VV: Беше моя идеята да има снимки на татуировки върху калъфката на албума. Натъквали сме се на много интересни хора, които обичат музиката ни и са обвързани с каузата ни за по-добър свят, и искахме по този начин да ги направим част от албума. Така или иначе, обичам татуировките. Те са като дневник от плът на гадния ми живот.
НЗПУ: Повечето ти фенове мъже ли са или жени?
VV: Бих казал по-скоро 70/30 в полза на прелестния пол. Не знам какво точно ги привлича, но не се оплаквам. Въобще не се оплаквам.
НЗПУ: Все още ли е вълнуващо да срещнеш твоите герои и бандите, които са ти повлияли?
VV: Имах шанса да срещна много хора, които са ми повлияли изключително през живота ми. Удоволствие и чест е да бъдеш в присъствието на такива лъчезарни същества. Не мисля, че да срещнеш ангели, би отнело някога тръпката.