..:: Новини ::..

***

HIM записват ново видео през 14-19 декември 2002 г. Режисьор Bam Margera, ще участва и актрисата Juliette Lewis, още инфо по темата тук.

***

По време на гостуването си в България HIM обявяват в едно от интерютата които дадоха към българските медии, че групата вече репетира новите парчета от предстоящия четвърти албум, като изявиха, че през септември влизат в студио да го запишат

***

На 7 юли 2002 година HIM ще гостуват в България, като ще свирят в Зимния дворец.

***

В раздела Fans може да намерите няколко нови статии, интервюта а също така и много Fan Art

***

Добавени са в раздел Download линкова за сваляне теми за Windows и WinAmp Skins

***

Сменена е старата книга за гости с нова, като всички които са се били записали са изтрити, затова ако искате да се запишете натиснете тук.

***

HIM са номинирани на German Echo Awards за най-добра алтернативен рок група. Другите кандидати са Crazy Town, Gorillaz, Limp Bizkit, и Linkin Park. Победителите в тази група станаха Linkin Park=

***

През третата седмица от януари на пазара бе пуснат новия сингъл на HIM - Heartache Every Moment/Close To The Flame, който успя да влезе в класацията за сингли ТОП 20 още през първата седмица от издаването..

***

HIM ще си дадат малка ваканция в началото на 2002 година, преди нови изяви и новия албум. Най-вероятно новия албум ще излезе най-рано в началото на 2003 г. Групата явно има нужда от време за да възстанови силите си от изтощителното турне и многото пътуване.

***

На e-mail-а ми може да пращате свои снимки и малко информация за вас за да може да създадем истински български фен клуб на HIM, като всички снимки ще бъдат сложени в сайт-а.

***

Изпращайте всякави материали свързани с HIM на e-mail: balky@yifan.net, ако искате да обогатите този сайт с още повече инфо за групата.

***
Статии

HIM издадоха най-съвършения си опус

През август 2001 година HIM издадоха новия си албум "Deep Shadows And Brilliant Highlights". Това е трета в дискографията на финландците и е определена от пресата като най-савършената творба на групата. Тя позагря феновете си още преди 3 месеца, когато музикалните телевизии започнаха да излъчват авангардния клип към "Pretending", първия сингъл от новия албум. Чисто рокпарче, изградено според всички стандарти, които може да притежава един рокхит.
Очакванията за албума бяха много разнородни. Някои мислеха, че групата ще втвърди саунда с по-сурово звучене като отговор на всички новоизлюпени неометъл банди. Но HIM останаха верни на себе си. Групата поднася най-доброто, на което е способна, и няма и микрон от някакви модни влияния.
Албумът е изпипан от начало до край. Звукът е станал някак си по-сериозен и няма и едно парче, което бихме могли да определим като пълнеж. HIM разполага с 10 нови равностойни песни, които обединени в албум го правят едно от най-значимите издания на новия век.
В музикално отношение чистите рок парчета са по равно с по-баладично звучащите. Като цяло саундът е по-омекнал въпреки солокитарите. Групата определя албума си като завръщане към ранната психидемия на "Led Zeppelin" и "Doors", примесена с рокзвук марка "Black Sabbath" и "Kiss". Тези са основните влияния за Вало (вокали), Линде (китари), Миге (бас), Гас (барабани), и най-новия член на групата Бъртън (кийборд).
Албумът е продуциран от Т.Т.Оскала, но включва и две парчета, на които продуцент е Кевин Шърли, известен с работата си за "Bon Jovi" и "Aerosmith". Допълнителна продукция е направено от Джон Фреиър, работил с "Найн инч неилс" и "Уайт Замби". Миксирането е поверено на дуото Ренди Стауб, работил за "Metallica" и "Bon Jovi" и Крис Лорд Алдж, работил за Тина Търнър и Кийт Ричардс.
Цялото това съзвездие от професионалисти е помогнало за стахотния звук изливащ се от тонколоните докато слушаме "Deep Shadows And Brilliant Highlights". Турнето из Европа наречено на името на албума, започна на 17.09.2001 г. Включва Германия, Швейцария, Австрия, Норвегия, Швеция, Дания, Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, Лихтенщайн, Португалия, Испания, Италия, Хърватска, Гърция, Полша, Русия, Финландия. Най-близките възможни дати близки до България са на 7 декември в Солун, 8 декември в Атина и на 10 декември в Загреб.