Статии

Helsingin Sanomat 2004

Фронтмена на ХИМ Виле Вало обяви пред финландския вестник Helsingin Sanomat,че е започнал да подбира песни за новите студийни записи и се надява да "шлифова напълно диаманта" със следващия албум на групата.

В търсене на вдъхновение за текстовете,казва,че чете необработените творби на скандалния лапландски поет Тимо К. Мукка,символистичната поезия на Charles Baudelaire и "Кратка история на времето" на Стивън Хоукинг.

"Хоукинг се обляга повече на емпиричните закони.Аз винаги съм заставал против линейната концепция за времето.Вярвам на индианската теория за цикличността."

А какво ще кажеш за Мукка и Baudelaire,които винаги са били силно и дори понякога по извратен начин привличани от думите "любов" и "смърт"?

"Ами,твърди се,че те са повлияли на писането ми,така че реших да ги прочета,и наистина открих интересни неща при тях.Ако един ескимос борави с около 27 думи за "сняг",то аз се опитвам да направя същото с "любов"-размишлява Виле.

Относително голямото турне в Щатите,с което се наела групата,не е отнело въобще силите на Вало.Дори бандата постигна огромен успех с турнето си в Германия,страните от Средиземноморието и Източна Европа.

"Естествено,направо е велико да си на турне като хедлайнер заедно с Монстър Магнет,спомням си когато за първи път отидох до Tavastia Club venue в Хелзинки за да ги гледам-като почитател,а не като артист",казва Вало."Но дори само след няколко бири можеш да започнеш да си представяш,че живееш живота на рок звезда.Имам предвит,ако погледнем реално нещата- аз все още си купувам тоалетна хартия и такива неща"

ХИМ се опитват да се уверят,че ще останат в сърцата на всички със сгряващите си участия.

"Хей, ролите могат да се разменят следващият път.Утре гласът ми може да изчезне или някой от нас да бъде блъснат от камион."