Интервюта

БРАВО 2000г

 

Браво:
Взехте първо място с хита си “Join Me”. Песента е също и саундтрак към филма “13-я етаж”. Написа ли песента специално за филма?
Виле:
Не, нашата звукозаписна компания получи предложение за песен към филма. Един от шефовете ни попита дали искаме да дадем “Join Me”. Разбира се се съгласихме.

Браво:
Гледал ли си филма преди това?
Виле:
Не, хората от звукозаписната компания ни казаха, че филма е наистина добър. Това беше достатъчно. В това време работихме над настоящия си албум “Razorblade Romance”. Поради тази причина аз не исках да летя до някъде само, за да гледам филма.

Браво:
Какъв тип филми обичаш да гледаш?

Виле:
Особено обичам забавните американски комедии като “Solo for Two”

Браво:
Трудно ли ти е да повярваш, ако слушаш своето мрачно звучене? Защо музиката ти звучи толкова мрачно?

Виле:
Незнам. Може би е така заради дългите и тежки, които имаме тук във Финландия. Това влияе на настроението. Когато заложа тези чувства в песните си, аз съм щастлив след това, както обичам да се смея и го правя често.

Браво:
Наричате се HIM – Негово Адско Величество. В текстовете ти може да се намери думата “смърт” навсякъде. Има ли окултизъм в твоя личен живот.

Виле:
Не разбира се! Не съм чел книга за това, но за мен цялата работа е боклук, лъжа. Единственото нещо, което е мрачно в моя живот, е че съм голям почитател на групата Black Sabbath. Мислих за загадачно име, което да звъчи добре, когато избирахме име на групата. Но, няма нищо окултеистично в него. Не съм религиозен. Вярвам само в музиката ни.

Браво:
За какво става дума в пените ти?

Виле:
Жени, жени, жени. Неможах да пиша за нищо друго освен за любов и красиви жени. “Join Me” е проста модерна версия на Ромео и Жулиета – една нещастна любовна история.


Браво:
Какво означава огромната татуировка на дясната ти ръка?

Виле:
(смеейки се) Тя е вид инцидент и означава че не трябва да пия толкова много. Един приятел, който е собственик на студио за татуировки,на едно парти ме попита дали искам да си направя. Вече бях много пиян и казах да. На следващия ден неможах да кажа не. Това беше някъде преди година.

Браво:
Имал ли си друга работа, освен тази да си музикант?

Виле:
Не! Винаги ми е било ясно, че ще стана музикант. Не съм имал друга работа. Единственото нещо, което съм вършил е да работя в магазина на баща ми. Той е собственик на сексшоп.

Браво:
Имал е сексшоп?

Виле:
Да, но не беше нищо специално за мен, тъй като израстнах с това. Само съучениците ми имаха проблем с това. Винаги искаха да ме посещават, но родителите им, им бяха забранили.

Браво:
Родителите ти подкрепиха ли те в кариерата ти?

Виле:
О, да! Особено баща ми. Особено важно за него беше да свиря на китара. За първи път ме пуснаха да излизам, когато правих това. Той е много горд с мен и дори продава музиката ми в магазина си – сред порносписания и филми (смееки се)

Браво:
В предишно интервю, ти си заявил, че HIM е твой собствен проект. Вярно ли е това?

Виле:
Разбира се че не! HIM е група и аз съм фронтмена. Пея и пиша текстове. Заедно с Мико, аз открих групата преди много години. Всички музиканти от HIM са приятели, които познавам от Хелзинки. Това е много важно за мен. Като се познаваме и се разбираме а можем да се концентрираме изцяло върху музиката.

Браво:
Имаш ли стабълна връзка?

Виле:
Не, за съжаление. В момента съм сам и живея в малък апартамент в Хелзинки. Но когато срещна точния човек няма да се притеснявам, ако съм послтоянно на турне. Ще се опитам да се осланям на нейната толерантност.
Браво:
Кога в крайна сметка ще дойдете в Германия?

Виле:
Турнето ни започва на 22.3 в Дортмунд. Но още на 12.2 ще дадем на феновете да опитат от вкуса на BRAVO SUPER SHOW в Кьолн.