Интервюта

HIM търсят нещо по-различно

Видеоклипът към "Pretending" не е типичен за вашия стил. Защо?
Ville: Мисля, че досегашните ни клипове са доста лоши
Mige: Моето мнение, както за клипа, така и за всичко останало се определя от моментното ми настроение. Понякога нещо ми харесва, а само след минута вече не мога да го гледам. Вчера мразех клипа на "Pretending", но днес мисля по-различно за него.
Наистина ли по-старите клипове не ви харесват?
Ville: Те просто са много евтини. Клиповете на Бритни Спиърс струват 10-20 пъти повече. А ние нямаме толкова пари.
Mige: Как може да ми харесват, когато там съм с червен нос и жълти зъби. Направо ги мразя. Трябва да ги изгорим или поне да ги заснемем отново.
Въпреки това изглеждате по-доволни от преди?
Ville: Ние сме оптимисти и си обичаме живота. Вярно, че в музиката ни меланхолията е преди всичко, но това я прави добра. В новите песни има малко повече оптимизъм.
А защо така?
Mige: Защото сега сме по-щастливи. А музиката, която правим е огледало на живота ни.
Какво означава "Pretending" за вас?
Ville: Става въпрос за маските, които много хора носят, когато са в обществото. Представят се за такива, каквито всъщност не са. Тази песен е създадена в памет на Фреди Меркюри.
Известно е, че не обичате да говорите за личния си живот пред медиите...
Ville: Не съм готов да дам личния си живот за славата. И тези, които го правят постъпват глупаво. Звездите, които пускат детските си снимки във вестниците и списанията се държат като уличници. За мен музиката е по-важна от клюките около мен. Нека търсят сензацията в нея. Личното си е лично. Трябва да го разберат и феновете ни.

10х на Радина от Пловдив за това интервю