Биографии

Виле Вало
Инструмент: Вокал
Дата на раждане: 22.11.1976
Зодия: Скорпион
Братя/Сестри: брат
Любим филм: Кошмар преди Коледа
Любим град: Necropolis
Любимо ястие: хляб
Любимо питие: червено вино

Favorite songs
1. Black Sabbath "Black Sabbath"
2. Iggy Pop "Naughty Little Dog"
3. Neil Young "Rust Never Sleeps"
4. Led Zeppelin "2"
Виле е роден в 8:28 сутринта. Има 8 години по-малък брат на име Jesse, който тренира професионално ТайБо. Сгоден е за Jonna Nygren - модел и бивша водеща в MTV3 Finland. Бащата му Кари Вало е бил таксиметров шофьор преди Виле да се роди, но след това отворил Секс Шоп в Хелзинги. Като бебе, когато Виле плачел, баща му пускал песента Paratiisi на Rauli Badding Somerjoki, майка му го взимала на ръце и танцувала с него - така Виле спирал да плаче ;-) През 1999г. Виле изпълни тази песен заедно с Agents. Виле е на половин унгарец от към майчина линия. Негови идоли са Clint Eastwood, Gene Simmons и Edgar Allan Poe. Свирил е в групите: Eloveena Boys, Aurora, Charlie Parker, Terapia, Winha, Unga Kaskelottar, Natas, B.L.O.O.D., Kemoterapia.

Миге
Инструмент: Бас китара
Дата на раждане: 19.12.1974
Зодия: Стрелец
Братя/Сестри: брат
Любим филм: Sleepy Hollow
Любим град: Барселона
Любимо ястие: храна за душата
Любимо питие: Кафе, вода, нектари ....

Finnish name: Mikko Henrik Julius Paananen

 

Първата група на Миге се е казвала “Bullshit Ass”. Луд фен е на Iggy Pop и всеки път щом има възможност го поздравява. Една от любимите му песни е “War Pig” на Black Sabbath. Любимото му хоби е фотографията, интересува се още от архихектура, пирамиди, Чарли Чаплин и др. Не обича агресията, жестокосtта, духове и други нощни страхове. Има по-голям брат Хелмут.

 

Линде
Инструмент: Китара
Дата на раждане: 12.08.1976
Зодия: Лъв
Братя/Сестри: брат
Любим филм: From Dusk Till Dawn
Любим град: Luxor
Любимо ястие: Италианска храна
Любимо питие: Бира

Finnish name: Mikko Viljami Lindstrom

 

С Виле се познават от деца и са свирили заедно в групите “Blood” (1986) и “Kemoterapia” (1989). Любимият му модел китара е Gibson SG Standard. Има дъщеричка на име Оливиа родена на 6 Март 2003. Майка на детето е Manna, която е фотомодел и не са женени (все още). Любимата му песен е Borellus, която записаха с бандата през 1995г. Голям фен е на Iggy Pop, както и на Jack Daniels уиски. Има албум под псевдонима Daniel Lioneye, който е записан само за пет дни с Виле (барабани) и Миге (бас). Има два концерта, но не иска повече да пее на живо, защото е много срамежлив и не може да пее без да е подпийнал. Има по-малък брат на име Jude, който е роден през 1984г. Във видеото му към песента Never Been In Love се вижда как скача с бънджи.

 

Гас
Инструмент: Барабани
Дата на раждане: 08.02.1971
Зодия: Водолей
Братя/Сестри:
Любим филм: Scarface
Любим град: Сан Франциско
Любимо ястие: Sushi & Japanese
Любимо питие: Бира, Remy Martin XO

Finnish name: Mikko Karppinen

 

 

Гас е най-възрастният в групата.Преди е свирил в групата “Valvontakomissio”, с която има няколко издадени албума - "Kehtolaulu” (1990) и “Systeemi tappaa” (1996) - в който пее и свири на барабаните. През 1991г. е свирил и в групата “Dischange”, с която е издал албумът "Crazy Fucked Up Daily Life”, където свири на бас. От 1994г. до 1998г. е свирил в известната тогава банда в Финландия "Kyyria”. Гас се пресъидинява към HIM през 1999г. Любимата му песен е “Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing” на Discharge.

 

Бъртън
Инструмент: Keyboards
Дата на раждане: 17.10.1974
Зодия: Везни
Братя/Сестри:
Любим филм: Charlies Chaplin's City Light
Любим град: Хелзинки
Любимо ястие: пица
Любимо питие: кафе

Finnish name: Jani Purttinen

Бъртън зае мястото на Zoltan през 2001г. Преди това е свирил в групи като - “Sub-Urban Tribe”, “Cosmos Tango” и “Torpedo”. Любимият му албум е "Echoes" на Pink Floyd. Харесва каубойски шапки и руски традиционни шалчета.